OBJAVA ZA MEDIJE | |||||
Datum: 25.03.2020. VELIKO HVALA svim djelatnicima tvrtke Clarum, koji predano rade kako bi osigurali nesmetanu opskrbu hranom za sve naše građane u ovoj izvanrednoj situaciji epidemije virusa COVID-19. Kako bi zaštitili svoje djelatnike tvrtka Clarum je već 27.02.2020. godine započla s edukacijama zaposlenika i uvođenjem izvanrednih mjera kako u procesu proizvodnje tako i općenito u poslovanju. Kako bi dodatno zaštitili svoje djelatnike omogućili smo zaštitne maske, rukavice, zaštitne naočale i dezinfekcijska sredstva. Reoragnizirali smo proizvodne procese na način da su zaposlenici udaljeni minimalno 2 metra jedan od drugoga. Također se redovito i pojačano dezinficira sva proizvodna operema, kolica, transporteri i sve površine u proizvodnji i skladištima. Uvedene su mjere zaštite skladištara koji dolaze u doticaj s kamionima dobavljača, na način da vozači ostaju u svojim kabinama, a nakon dezinfekcije vozila se pristupa utovaru ili istovaru roba. Trenutačno je proizvodnja šest dana u tjednu organizirana u dvije smjene, između kojih je pola sata pauze, kako ne bi došlo do križanja radnika između smijena i unutar koje se, kao i na kraju radnog dana, provodi provjetravanje, te redovite i pojačane dezinfekcije proizvodnih pogona i drugih radnih prostora u kojima borave zaposlenici. Zaposlenicima čiji radni zadatci nisu usko vezani uz proizvodnju (Prodaja, Nabava, Marketing), omogućili smo rad od kuće, a ostalom kancelarijskom osoblju omogućili smo da je svaka osoba zasebno sama u uredu tokom radnog vremena. Cijene svih Clarumovih proizvoda ostale su nepromijenjene. Kako bi omogućili nesmetanu opskrbu hrvatskog tržišta hranom zaposlenici tvrtke rade pojačano, te je Uprava tvrtke donjela odluku o jednokratnoj novčanoj nagradi svih naših djelatnika za izuzetne rezultate i pridržavanje pojačanih higijenskih mjera, te osigurala zalihu Clarumovih proizvoda, koja će biti podijeljena svim našim zaposlenicima. S poštovanjem, M.Sc. Ivan Šimić, MBA |
|||||
25. ožujka 2020. | |||||
POSJET PREDSJEDNICE REPUBLIKE | |||||
U sklopu posjete Brodsko – posavskoj Županiji, predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, posjetila je i našu tvrtku „Clarum“, jednu od najuspješnijih novogradiških tvrtki srednje veličine u stopostotnom privatnom vlasništvu. Predsjednica je s vlasnicima Dragom Šimićem i Ivanom Šimićem posjetila proizvodni pogon i u neposrednom kontaktu s Upravom i zaposlenicima doznala što rade, koje su nam tendencije u daljnjem poslovanju i koji su nam planovi u budućem periodu. „Ovo je veliki dan za nas i velika čast, našoj obitelji i cijelom timu. Izraz je ovo predsjedničinog poštovanja i hvala joj na tome. Naša tvrtka nastoji investirati, zapošljavati i razvijati se i u tome vidimo ključ razvoja hrvatskog gospodarstva“ - Ivan Šimić, direktor |
|||||
11. prosinca 2018. | |||||
ODABRALE MAME | |||||
U mjesecu studenom 2017, je vršeno online istraživanje zadovoljstva potrošača – mama, korištenim proizvodima i uslugama na hrvatskom tržištu. Istraživanje se vršilo unutar kategorija proizvoda, a obuhvaća većinu proizvoda koji se u kategoriji nalaze. Formula za određivanje pobjednika je: Zadovoljstvo proizvodom + Privlačnost + Vrijednost za uloženi novac + Namjera ponovne kupnje. U kategoriji proizvoda Listovi za pite i savijače, Mame su odabrale Clarum listove za pite i savijače, na čemu svim mamama zahvaljujemo, i što nam je dalo potvrdu naših nastojanja u kvaliteti i zadovoljstvu potrošača, kao i mogućnost označavanja proizvoda znakom Odabrale mame, a koji ćemo vrlo skoro aplicirati na naše proizvode. Nadamo se kako će i ova, zaista vrijedna zaslužena oznaka, doprinijeti poboljšanju naše dobre poslovne suradnje. Mame Hvala! |
|||||
21. veljače 2018. | |||||
UNAPREĐENJE KONKURENTNOSTI TVRTKE CLARUM NOVA GRADIŠKA ULAGANJEM U STROJEVE I OPREMU | |||||
|
|||||
19. prosinca 2017. | |||||
Potvrde Zavoda za javno zdravstvo | |||||
Clarum kvaliteta zavrijedila potvrde Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. Ovim potvrdama kontinuirano se kontrolira kvaliteta Clarumovih proizvoda. |
|||||
03. prosinca 2014. | |||||
HAMAG BICRO |
|||||
Tvrtka CLARUM d.o.o. svojim Planom ulaganja u povećanje kapaciteta za proizvodnju listova za pite i savijače na Javnom natječaju MINPO-a Poduzetnički impuls 2014 g mjera B1 zaslužila je bespovratna sredstva i potpisanim Ugovorom s HAMAG BICRO. Potvrda kvalitetnog Plana očituje se u ostvarenom povećanju kapaciteta proizvodnje, povećanom zapošljavanju radnika i značajnom većem izvozu na tržišta EU. | |||||
05. studenog 2014. | |||||
Najduža štrudla 2013. Biograd |
|||||
21.9.2013. na biogradskoj rivi servirana najduža štrudla dosad izmjerena. Dužina je premašila 1200 metara, komisija koja je mjerila dužinu štrudle, dogradonačelnik Marijan Štofer te partneri manifestacije iz tvrtke Clarum koja je donirala tijesto za štrudlu, su izmjerili čak 1250 metara. |
|||||
16. listopada 2013. | |||||
Ove nedjelje Zadar je ugostio dosad najmasovniju roštiljadu |
Ovdje možete pogledati galeriju fotografija! | ||||
Dugo očekivano sunce privuklo je brojne domaće i strane posjetitelje na zadarsku Rivu gdje je ove nedjelje održana treća ovogodišnja roštiljada Narodnog radija, 24sata i PIK Vrbovca. Roštilj s pogledom na more svojim je impresivnim glasom začinio pjevač Đani Stipanićev koji je zabavljao okupljene. Među brojnim gostima bila je i lijepa glumica Doris Pinčić koja je na roštilj došla u pratnji svog zaručnika. Priznala je da se oko roštilja snalazi dobro, no da taj posao ipak pripada muškarcima. Na roštiljadi ju je s delicijama PIK Vrbovca dočekao uvijek dobro raspoloženi Drele. |
|||||
07. lipnja 2013. | |||||
Narodni roštilj - Osijek |
Ovdje možete pogledati galeriju fotografija! | ||||
‘Čuvajte se čuvajte, dolaze Garavuše!’, ovako je pjevala pobjednička ekipa na osječkom ‘Narodnom roštilju uz PIK’! |
|||||
23. svibnja 2013. | |||||
Vinkovčani poručili: |
Ovdje možete pogledati galeriju fotografija! | ||||
Drugi u nizu ‘Narodni roštilj uz PIK’ ugostili su ove subote Vinkovci. Vinkovčani su bili oduševljeni što su organizatori Narodni radio, PIK Vrbovec i 24sata za ovu manifestaciju odabrali upravo njihov grad te su im poručili ‘Veliko hvala!’, posebno se potrudili i pokazali kao izvanredni domaćini. Osmosatno druženje predvodio je, uvijek raspoloženi Davor Dretar Drele, dok je za svirku bio zadužen tamburaški sastav Vranac. Stotine Vinkovčana uživale su u prekrasnom danu, začinjenom izvrsnim roštiljem, a sve skupa ne bi bilo moguće bez mesnih delicija iz Pika Vrbovec. Čitav Korzo bio je zavijen u mirisni oblak dima i zvuke tamburice, a rasplesani posjetitelji okušali su se i u nizu zabavnih igara poput potezanja konopa i utrke u vrećama. Svi Slavonci koji su propustili vinkovačku roštiljadu imaju još jednu priliku za ‘popravni ispit’. Sljedeće druženje je već 18. svibnja na već tradicionalnoj lokaciji, osječkoj Tvrđi, a nakon Slavonije “Narodni roštilj uz PIK” kreće na more. Stanovnici Osijeka, sljedeći tjedan moći će se okušati u roštilj kvizu na web stranicama narodnirostilj.24sata.hr u kojem najspretniji osvaja VIP tretman koji uključuje besplatan prijevoz Škodom Rapid, hladno Karlovačko pivo i Pik Vrbovec roštilj specijalitete! Roštilj majstori svoje ekipe još uvijek stignu prijaviti i na natjecanje, a svi posjetitelji mogu im dati podršku roštiljanjem u organiziranom roštilj parku ili po povoljnim cijenama uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi, gotovo pripremljenim PIK Vrbovec mesnim delicijama i Karlovačkom jer dobro je znano da roštilj i pivo ne mogu jedno bez drugog. Sve ovo obilje zabave i dobre hrane ne bi bilo moguće i bez ostalih partnera a to su: Pevec, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, Kotanyi te Clarum. Sve ostale informacije potražite na http://facebook.com/clarumdoo |
|||||
07. svibnja 2013. | |||||
Narodni roštilj - Bundek | Ovdje možete pogledati galeriju fotografija! | ||||
Zagrebački Bundek je jučer popodne ugostio prvi ovogodišnji 'Narodnih roštilja uz PIK'! Brojne glazbene zvijezde i osobe iz javnog života iskoristile su sunčano poslijepodne za druženje s kolegama i obiteljima. Bebeki, Plechingeri, Dumančići, Mihaljevići, družili su se s Antonijom Šolom, Mirnom Maras, Ribafishom i DJ – evima Narodnog radija, Daliborom Petkom, Davorom Dretarom i Nives Čanović koja je 'Narodni roštilj uz PIK' iskoristila za druženje za svojim psom Marleyjem. 'Drago mi je što ovaj put nisam na putu pa sam konačno došao na Narodni roštilj. Volim prirodu, volim roštilj, volim se družit sa svijetom. Hvala Bogu imamo lijep dan, dobru organizaciju i baš lijepo uživamo', priznao je Željko Bebek i dodao da se ovo poslijepodne na Bundeku ne razlikuje mnogo od onog što redovno prakticiraju: 'Supruga ja i naših dvoje male djece uvijek iskoristimo lijepo vrijem'. Osim toga Željko Bebek jedini je od prisutnih koji spravljanje roštilja ne smatra isključivo muškim poslom: 'Moja supruga to ipak radi puno bolje od mene!'. Mirna Maras je priznala da je njen suprug Mario Valentić pravi majstor roštilja: 'Obožavam roštilj! Posebno kad je za stolom ovako dobro društvo. Meni je roštilj rezerviran za muškarce! Mi žene smo tu samo za oprati salatu', rekla je Mirna. Dok su se zvijezde družile oko roštilja, isto su činile i stotine posjetitelja. Jedni su došli bodriti natjecateljske ekipe, drugi uživati u gotovoj hrani, a treći su u roštilj parku uživali s vlastitim obiteljima i prijateljima. Sve ovo obilje zabave i dobre hrane ne bi bilo moguće i bez ostalih partnera akcije a to su: Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, Kotanyi te Clarum. |
|||||
30. travnja 2013. | |||||
Clarum - Neodoljiv okus - vrhunska kvaliteta | |||||
Ove godine Clarum je uz Vas i na Narodnom roštilju! Pozivamo Vas da nas posjetite kao jednog od sponzora događaja i na našem štandu vidite, namirišite i probate naše proizvode. Naravno besplatno :) Zašto subote provesti kod kuće ili u nekom zagušljivom trgovačkom centru? Zašto ne okupite obitelj i prijatelje i dođete na Narodni roštilj? Neka Vam to bude destinacija za zabavu i odmor barem za slijedeće subote: 27.04. na zagrebačkom Bundeku, 4.05. se roštiljada seli u Slavoniju u Vinkovce, 18.05. smo u Osijeku, a veliko finale je na Jarunu 8.06. Nakon obilnog obroka dođite do nas po desert i uživajte u programu, a na Clarum štandu Vas očekuju informacije o našim proizvodima, degustacije i pregršt poklona! Vidimo se! |
|||||
25. travnja 2013. |