EU projekti
Kontakt
Proizvodnja
Novosti
O nama
Novosti iz Claruma
OBJAVA ZA MEDIJE  

Datum: 25.03.2020.

VELIKO HVALA svim djelatnicima tvrtke Clarum, koji predano rade kako bi osigurali nesmetanu opskrbu hranom za sve naše građane u ovoj izvanrednoj situaciji epidemije virusa COVID-19.

Kako bi zaštitili svoje djelatnike tvrtka Clarum je već 27.02.2020. godine započla s edukacijama zaposlenika i uvođenjem izvanrednih mjera kako u procesu proizvodnje tako i općenito u poslovanju. Kako bi dodatno zaštitili svoje djelatnike omogućili smo zaštitne maske, rukavice, zaštitne naočale i dezinfekcijska sredstva. Reoragnizirali smo proizvodne procese na način da su zaposlenici udaljeni minimalno 2 metra jedan od drugoga. Također se redovito i pojačano dezinficira sva proizvodna operema, kolica, transporteri i sve površine u proizvodnji i skladištima. Uvedene su mjere zaštite skladištara koji dolaze u doticaj s kamionima dobavljača, na način da vozači ostaju u svojim kabinama, a nakon dezinfekcije vozila se pristupa utovaru ili istovaru roba.

Trenutačno je proizvodnja šest dana u tjednu organizirana u dvije smjene, između kojih je pola sata pauze, kako ne bi došlo do križanja radnika između smijena i unutar koje se, kao i na kraju radnog dana, provodi provjetravanje, te redovite i pojačane dezinfekcije proizvodnih pogona i drugih radnih prostora u kojima borave zaposlenici. Zaposlenicima čiji radni zadatci nisu usko vezani uz proizvodnju (Prodaja, Nabava, Marketing), omogućili smo rad od kuće, a ostalom kancelarijskom osoblju omogućili smo da je svaka osoba zasebno sama u uredu tokom radnog vremena.

Cijene svih Clarumovih proizvoda ostale su nepromijenjene.

Kako bi omogućili nesmetanu opskrbu hrvatskog tržišta hranom zaposlenici tvrtke rade pojačano, te je Uprava tvrtke donjela odluku o jednokratnoj novčanoj nagradi svih naših djelatnika za izuzetne rezultate i pridržavanje pojačanih higijenskih mjera, te osigurala zalihu Clarumovih proizvoda, koja će biti podijeljena svim našim zaposlenicima.

S poštovanjem,

M.Sc. Ivan Šimić, MBA
CEO

25. ožujka 2020.
POSJET PREDSJEDNICE REPUBLIKE  

U sklopu posjete Brodsko – posavskoj Županiji, predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, posjetila je i našu tvrtku „Clarum“, jednu od najuspješnijih novogradiških tvrtki srednje veličine u stopostotnom privatnom vlasništvu.

Predsjednica je s vlasnicima Dragom Šimićem i Ivanom Šimićem posjetila proizvodni pogon i u neposrednom kontaktu s Upravom i zaposlenicima doznala što rade, koje su nam tendencije u daljnjem poslovanju i koji su nam planovi u budućem periodu.

Ovo je veliki dan za nas i velika čast, našoj obitelji i cijelom timu. Izraz je ovo predsjedničinog poštovanja i hvala joj na tome. Naša tvrtka nastoji investirati, zapošljavati i razvijati se i u tome vidimo ključ razvoja hrvatskog gospodarstva“  - Ivan Šimić, direktor

Predsjednica Predsjednica Predsjednica
Predsjednica Predsjednica Predsjednica
Predsjednica Predsjednica Predsjednica
Predsjednica Predsjednica Predsjednica
Predsjednica Predsjednica Predsjednica
Predsjednica
11. prosinca 2018.
ODABRALE MAME  
U mjesecu studenom 2017, je vršeno online istraživanje zadovoljstva potrošača – mama, korištenim proizvodima i uslugama na hrvatskom tržištu.
Istraživanje se vršilo unutar kategorija proizvoda, a obuhvaća većinu proizvoda koji se u kategoriji nalaze.
Formula za određivanje pobjednika je: Zadovoljstvo proizvodom + Privlačnost + Vrijednost za uloženi novac + Namjera ponovne kupnje.
U kategoriji proizvoda Listovi za pite i savijače, Mame su odabrale Clarum listove za pite i savijače, na čemu svim mamama zahvaljujemo, i što nam je dalo potvrdu naših nastojanja u kvaliteti i zadovoljstvu potrošača, kao i mogućnost označavanja proizvoda znakom Odabrale mame, a koji ćemo vrlo skoro aplicirati na naše proizvode.

Nadamo se kako će i ova, zaista vrijedna zaslužena oznaka, doprinijeti poboljšanju naše dobre poslovne suradnje.

Mame Hvala!
Odabrale mame
21. veljače 2018.
UNAPREĐENJE KONKURENTNOSTI TVRTKE CLARUM NOVA GRADIŠKA ULAGANJEM U STROJEVE I OPREMU
Ulaganjem u strojeve i opremu tvrtka CLARUM iz Nove Gradiške pod brandom „Clarum–tjestenine iz Zlatne doline“ želi doprinijeti povećanju konkurentnosti tvrtke na domaćem i međunarodnom tržištu. Cilj projekta je unaprjeđenje sadašnje proizvodnje i izvoza. Ulaganje u visokotehnološku opremu doprinosi razvoju novih proizvoda i procesa kao i širenje tržišta, te razvoju ljudskih potencijala, uz poseban naglasak na efikasno upravljanje resursima i zaštitom okoliša, što će omogućiti očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.   Svrha projekta je povećanje učinkovitosti tvrtke i uvođenje novih tehnoloških procesa u proizvodni program što će osigurati visoku kvalitetu proizvoda i usluga, unaprijediti konkurentnost i ojačati trenutnu poziciju na tržištu.

Ukupna vrijednost projekta: 9.266.872,16 kuna Sufinanciranje EU : 2.811.763,55 kuna bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
EU fondovi
19. prosinca 2017.
Potvrde Zavoda za javno zdravstvo  


Clarum kvaliteta zavrijedila potvrde Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.
Ovim potvrdama kontinuirano se kontrolira kvaliteta Clarumovih proizvoda.
03. prosinca 2014.

HAMAG BICRO

 
Tvrtka CLARUM d.o.o. svojim Planom ulaganja u povećanje kapaciteta za proizvodnju listova za pite i savijače na Javnom natječaju MINPO-a Poduzetnički impuls 2014 g mjera B1 zaslužila je bespovratna sredstva i potpisanim Ugovorom s HAMAG BICRO. Potvrda kvalitetnog Plana očituje se u ostvarenom povećanju kapaciteta proizvodnje, povećanom zapošljavanju radnika i značajnom većem izvozu na tržišta EU.
05. studenog 2014.

Najduža štrudla 2013. Biograd

 

21.9.2013. na biogradskoj rivi servirana najduža štrudla dosad izmjerena. Dužina je premašila 1200 metara, komisija koja je mjerila dužinu štrudle, dogradonačelnik Marijan Štofer te partneri manifestacije iz tvrtke Clarum koja je donirala tijesto za štrudlu, su izmjerili čak 1250 metara.
Štrudla je rađena isključivo od višnje maraske i Clarum listova. Osim tvrtke Clarum koja je donirala tijesto i Maraske- Zadar, zaduženi za pravljenje i pečenje štrudle su bili biogradski ugostitelji skupa sa Srednjom školom Biograd, tako da je i posebnost štrudle bio i raznolik okus. Šime Strikoman je ovjekovječio ovu manifestaciju u obliku slike, a to je ujedno i njegova 373. milenijska fotografija.
Cijeli projekt ne bi bio izvediv bez više od tisuću kilograma višnje maraske, autohtone vrste koja raste isključivo na potezu od Makarske do Zadra, koje je Biogradu poklonila zadarska tvornica Maraska, dok je iz koprivničke Podravke pristiglo 500 kilograma pudinga od višnje.
Tijesto, točnije njega preko 500 kilograma, stiglo je iz Claruma iz Nove Gradiške a cijeli niz sponzora osigurao je sve preostale sastojke, od šećera do ulja.

16. listopada 2013.

Ove nedjelje Zadar je ugostio dosad najmasovniju roštiljadu

Ovdje možete pogledati galeriju fotografija!

Dugo očekivano sunce privuklo je brojne domaće i strane posjetitelje na zadarsku Rivu gdje je ove nedjelje održana treća ovogodišnja roštiljada Narodnog radija, 24sata i PIK Vrbovca. Roštilj s pogledom na more svojim je impresivnim glasom začinio pjevač Đani Stipanićev koji je zabavljao okupljene. Među brojnim gostima bila je i lijepa glumica Doris Pinčić koja je na roštilj došla u pratnji svog zaručnika. Priznala je da se oko roštilja snalazi dobro, no da taj posao ipak pripada muškarcima. Na roštiljadi ju je s delicijama PIK Vrbovca dočekao uvijek dobro raspoloženi Drele.
Poznati majstor kuhinje Branko Ognjenović, kao stalni član Gastro suda i ekipe Narodnog roštilja uz PIK primijetio je kako je konkurencija u natjecateljskom dijelu roštiljade bila najjača do sada. Prevagnuo je naime dalmatinski osjećaj za dobru mjeru. Ni previše ni premalo začina te umjereno tretirano meso presudili su u odluci o pobjedniku. Pobjedu je odnijela ekipa Smiljevac sa svega dva boda ispred drugoplasiranih.
Veseloj ekipi za roštiljem pridružio se i poznati voditelj i komičar Luka Bulić u društvu svoje kćerkice Nike. ‘Mama mi je Zadranka te sam ovdje već par dana. Spojio sam vikend i došao s cijelom familijom na Narodni roštilj uz PIK. Sretan sam što su Narodni radio i 24sata osim odličnog roštilja u Zadar, donijeli i sunce’, rekao nam je Luka.
Brojni posjetitelji raspitivali su se o vrlo povoljnoj i oku ugodnoj limuzini Škodi Rapid, službenom vozilu roštiljade. Trgovački lanac Pevec izložio je velik izbor bicikala koji su zapinjali za oko Zadranima i njihovim gostima. Žeđ su gasili hektolitri Karlovačkog piva, a čitavu manifestaciju kao i uvijek začinio je Kotanyi.
Uspostavilo se da sitno i vrlo simpatično rivalstvo između sjevera i juga postoji i u kulinarskom svijetu roštiljanja. Slavonske ekipe poručile su Dalmatincima da ih se čuvaju na finalu 16. lipnja u Zagrebu, Zadrani su pomirljivim tonom uzvratili: ‘Samo neka dođu!’.
Sve u svemu Narodni radio, PIK Vrbovec i 24sata našli su idealan recept za savršeno poslijepodne. Sunce, more, najbolja domaća glazba, mesne delicije i puno dobre volje!
Sljedeće nedjelje, vesela ekipa stiže po prvi put u Istru. U Puli, u neposrednoj blizini Arene dogoditi će se još jedan gastro okršaj i cjelodnevno zabavno druženje uz uvijek dobro raspoložene i nenadmašne Gustafe.

07. lipnja 2013.

Narodni roštilj - Osijek

Ovdje možete pogledati galeriju fotografija!

‘Čuvajte se čuvajte, dolaze Garavuše!’, ovako je pjevala pobjednička ekipa na osječkom ‘Narodnom roštilju uz PIK’!
Gospođe su itekako imale razloga za slavlje budući da su prva potpuno ženska pobjednička ekipa u tradicionalno muškoj disciplini roštiljanja. Njihove su ih bolje polovice čitavo vrijeme roštilja bodrile iz ‘roštilj parka’, a na kraju im se gospoda i pridružila u slavlju.
‘Narodni roštilj uz PIK’ na osječkoj je Tvrđi zaključio slavonski dio turneje, a slasno meso PIK–a Vrbovec već sljedeći će se vikend cvrčati na prvoj istarskoj roštiljadi koju će ugostiti prekrasna Pula!
Svi koji žele sudjelovati u natjecateljskom dijelu roštiljade, a pobjedom i osigurat finale natjecanja na zagrebačkom Jarunu, još se stignu prijaviti na natjecanje u Puli i Zadru.
Oni koji su si oduvijek sanjali o kraljevskom tretmanu na velikom roštilju mogu se okušati u Roštilj kvizu na web stranicama narodnirostilj.24sata.hr u kojem najspretniji osvaja VIP tretman koji uključuje besplatan prijevoz Škodom Rapid, hladno Karlovačko pivo i Pik Vrbovec roštilj specijalitete!
Oni s možda manje natjecateljskog duha ali ne manje zagriženi za roštilj, mogu se pridružiti roštiljanjem u organiziranom roštilj parku ili po povoljnim cijenama uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi, gotovo pripremljenim PIK Vrbovec mesnim delicijama i hladnom Karlovačkom jer dobro je znano da roštilj i pivo ne mogu jedno bez drugog. Sve ovo obilje zabave i dobre hrane ne bi bilo moguće i bez ostalih partnera a to su: Pevec, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, Kotanyi te Clarum.

23. svibnja 2013.

Vinkovčani poručili:
‘Veliko hvala što se odabrali naš grad!’

Ovdje možete pogledati galeriju fotografija!

Drugi u nizu ‘Narodni roštilj uz PIK’ ugostili su ove subote Vinkovci. Vinkovčani su bili oduševljeni što su organizatori Narodni radio, PIK Vrbovec i 24sata za ovu manifestaciju odabrali upravo njihov grad te su im poručili ‘Veliko hvala!’, posebno se potrudili i pokazali kao izvanredni domaćini.
Nakon roštiljade u srcu Slavonije poznato je ime i druge ekipe koja će snage odmjeravati na finalnom natjecanju u spravljanju roštilja. Ekipa ‘Uvijek gladni, uvijek žedni’ izborila je plasman u finale sa samo jednim bodom prednosti ispred drugoplasiranih.

Osmosatno druženje predvodio je, uvijek raspoloženi Davor Dretar Drele, dok je za svirku bio zadužen tamburaški sastav Vranac.

Stotine Vinkovčana uživale su u prekrasnom danu, začinjenom izvrsnim roštiljem, a sve skupa ne bi bilo moguće bez mesnih delicija iz Pika Vrbovec. Čitav Korzo bio je zavijen u mirisni oblak dima i zvuke tamburice, a rasplesani posjetitelji okušali su se i u nizu zabavnih igara poput potezanja konopa i utrke u vrećama. Svi Slavonci koji su propustili vinkovačku roštiljadu imaju još jednu priliku za ‘popravni ispit’. Sljedeće druženje je već 18. svibnja na već tradicionalnoj lokaciji, osječkoj Tvrđi, a nakon Slavonije “Narodni roštilj uz PIK” kreće na more.

Stanovnici Osijeka, sljedeći tjedan moći će se okušati u roštilj kvizu na web stranicama narodnirostilj.24sata.hr u kojem najspretniji osvaja VIP tretman koji uključuje besplatan prijevoz Škodom Rapid, hladno Karlovačko pivo i Pik Vrbovec roštilj specijalitete!

Roštilj majstori svoje ekipe još uvijek stignu prijaviti i na natjecanje, a svi posjetitelji mogu im dati podršku roštiljanjem u organiziranom roštilj parku ili po povoljnim cijenama uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi, gotovo pripremljenim PIK Vrbovec mesnim delicijama i Karlovačkom jer dobro je znano da roštilj i pivo ne mogu jedno bez drugog.

Sve ovo obilje zabave i dobre hrane ne bi bilo moguće i bez ostalih partnera a to su: Pevec, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, Kotanyi te Clarum.

Sve ostale informacije potražite na http://facebook.com/clarumdoo

07. svibnja 2013.
Narodni roštilj - Bundek Ovdje možete pogledati galeriju fotografija!

Zagrebački Bundek je jučer popodne ugostio prvi ovogodišnji 'Narodnih roštilja uz PIK'!

Brojne glazbene zvijezde i osobe iz javnog života iskoristile su sunčano poslijepodne za druženje s kolegama i obiteljima.  Bebeki, Plechingeri, Dumančići, Mihaljevići, družili su se s Antonijom Šolom, Mirnom Maras, Ribafishom i DJ – evima Narodnog radija, Daliborom Petkom, Davorom Dretarom i Nives Čanović koja je 'Narodni roštilj uz PIK' iskoristila za druženje za svojim psom Marleyjem.

'Drago mi je što ovaj put nisam na putu pa sam konačno došao na Narodni roštilj. Volim prirodu, volim roštilj, volim se družit sa svijetom. Hvala Bogu imamo lijep dan, dobru organizaciju i baš lijepo uživamo', priznao je Željko Bebek i dodao da se ovo poslijepodne na Bundeku ne razlikuje mnogo od onog što redovno prakticiraju: 'Supruga ja i naših dvoje male djece uvijek iskoristimo lijepo vrijem'. Osim toga Željko Bebek jedini je od prisutnih koji spravljanje roštilja ne smatra isključivo muškim poslom: 'Moja supruga to ipak radi puno bolje od mene!'.

Mirna Maras je priznala da je njen suprug Mario Valentić pravi majstor roštilja: 'Obožavam roštilj! Posebno kad je za stolom ovako dobro društvo. Meni je roštilj rezerviran za muškarce! Mi žene smo tu samo za oprati salatu', rekla je Mirna.
Poznati kolumnist Ribafish priznao je da: 'Kad dođe proljeće, ako me vikendom ne vidite na roštilju to znači da sam ili bolestan ili lud!'.

Dok su se zvijezde družile oko roštilja, isto su činile i stotine posjetitelja. Jedni su došli bodriti natjecateljske ekipe, drugi uživati u gotovoj hrani, a treći su u roštilj parku uživali s vlastitim obiteljima i prijateljima.

Sve ovo obilje zabave i dobre hrane ne bi bilo moguće i bez ostalih partnera akcije a to su: Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, Kotanyi te Clarum.

30. travnja 2013.
Clarum - Neodoljiv okus - vrhunska kvaliteta

Ove godine Clarum je uz Vas i na Narodnom roštilju! Pozivamo Vas da nas posjetite kao jednog od sponzora događaja i na našem štandu vidite, namirišite i probate naše proizvode. Naravno besplatno :)

Zašto subote provesti kod kuće ili u nekom zagušljivom trgovačkom centru? Zašto ne okupite obitelj i prijatelje i dođete na Narodni roštilj? Neka Vam to bude destinacija za zabavu i odmor barem za slijedeće subote: 27.04. na zagrebačkom Bundeku, 4.05. se roštiljada seli u Slavoniju u Vinkovce, 18.05. smo u Osijeku, a veliko finale je na Jarunu 8.06.

Nakon obilnog obroka dođite do nas po desert i uživajte u programu, a na Clarum štandu Vas očekuju informacije o našim proizvodima, degustacije i pregršt poklona!

Vidimo se!

25. travnja 2013.